Weer baas over je werk. En leven!

Extreme vermoeidheid. Je neemt afstand van je werk, collega’s en je zelfvertrouwen en prestaties staan onder druk. Niet vreemd, want de lat ligt tegenwoordig hoog. Wij helpen je het liefst om een burn-out te voorkomen. Vertrouwd, met persoonlijke gesprekken. Zodat je echt contact krijgt en weer de baas over je werk en leven wordt: die fijne collega en partner bent die je zo graag wilt zijn.

Samen aan de slag

Een Caredate-psycholoog gaat samen met je aan de slag en kijkt met je naar de oorzaken waarom je emotioneel uitgeput raakt. Heb je bijvoorbeeld een gevoelig karakter, een bovengemiddeld verantwoordelijkheidsgevoel en de neiging tot perfectionisme? Anders gezegd: hoe hoog leg je de lat zelf? Vervolgens werk je samen aan ‘probleemoplossende vaardigheden’; de weg naar een oplossing.

Burn-out voorkomen

Gemiddeld krijgt een op de acht mensen in Nederland te maken met burn-out klachten, in het onderwijs zelfs een op de vijf. De klachten hebben met werk en/of privé te maken en komen in alle leeftijdsgroepen voor. Zo zie je burn-outs relatief vaak voor bij vrouwen tussen de 25 en 35 jaar. Als je een burn-out krijgt ben je lang ‘uit de running’, daarom is het slim om dat te voorkomen. De Caredate-psycholoog helpt je daarbij. Met optimale privacy en op de manier die het beste bij je past.

Dit programma bestaat gemiddeld uit 6 persoonlijke gesprekken. Uiteraard kun je tussentijds contact houden met uw psycholoog via Skype en via je beveiligde pagina myCaredate. De kosten per persoonlijk gesprek bedragen € 75,-. Dat betaal je steeds vooraf. Op basis van deze indicatie kost het totale programma 6 x € 75,- = €450,-.

Burn-out kan succesvol worden behandeld door middel van kortdurende therapie. Allereerst zal worden onderzocht welke factoren hebben bijgedragen aan het ontstaan van een burn-out. Deze factoren kunnen ook een belemmering vormen voor het herstel. Denk bijvoorbeeld aan:

  • ‘Ontregelende’ gedachten, zoals: als ik niet hard werk vindt niemand me aardig, competent, krijg ik nooit een promotie, word ik ontslagen.
  • Inventarisatie van risicofactoren op het werk, bijvoorbeeld te hard moeten werken, te veel overwerk, onprettige werksfeer.
  • Inventarisatie van risicofactoren in de privésfeer, zoals overvolle agenda’s, teveel verplichtingen waaraan weinig plezier wordt beleefd, onderlinge relaties.

Tijdens het onderzoek naar deze factoren wordt gewerkt aan ‘probleemoplossende vaardigheden’ en de weg naar een oplossing. Een belangrijk aspect bij de behandeling is ervoor te zorgen dat je ook werkt aan je lichamelijke fitheid en methoden om te leren ontspannen en stress te beheersen. Je psycholoog zal je dat zeker adviseren en monitoren, want lichamelijke fitheid is een belangrijk fundament voor je herstel.

Een burn-out bouwt zich op
In hun vakgebied noemen psychologen een burn-out een ‘energiestoornis’. En dat is een rake omschrijving. Een burn-out is het gevolg van langdurige mentale en fysieke overbelasting, die ontstaat doordat je de stressfactoren in je leven onvoldoende beheerst. In de praktijk bouwt een burn-out zich langzaam maar zeker op.

Ook in de privé-sfeer
Zo kunnen spanningen op het werk gaan leiden tot steeds meer stress, vermoeidheid, gepieker, somberheid en twijfel aan jezelf. Overigens kunnen spanningen in de privé-sfeer tot dezelfde klachten leiden. Daar wordt minder vaak over gesproken, omdat spanningen op het werk nu eenmaal makkelijker te benoemen zijn.

Zelf burn-out verschijnselen (h)erkennen
Uiteraard hebben spanningen op het werk hun invloed op de privé-sfeer. Partners, kinderen, vrienden, collega’s; ze merken het. Burn-out verschijnselen, daar maken ze positief bedoelde opmerkingen over. Luister naar hen en vooral naar jezelf. Zorg er op tijd voor dat je ‘mentale elastiekje’ niet knapt. Caredate-psychologen helpen je graag actief op weg naar nieuwe mentale veerkracht, waar en wanneer je maar wilt.

Er wordt naar gestreefd om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, het liefst al tijdens de behandeling. Wanneer burn-out klachten werk gerelateerd zijn, dan blijkt in de praktijk vaak dat een burn-out gevolgd wordt door een carrièreomslag. Met andere woorden: de burn-out blijkt de reden te zijn om te reflecteren op wat je echt wilt. En dat is meestal iets anders dan de huidige baan of functie. Dat is dus zoeken naar een Nieuwe Uitdaging.