Hoe CareDate voor je werkt

We houden het bij Caredate graag simpel. Daarom kan je in drie eenvoudige stappen aan de gang:
Je kijkt eerst eens naar de stemmingen in het menu. Wat past het beste bij je gevoel, waar loop je tegenaan?
Daarna kijk je bij de psychologen, met wie zou je het liefst een gesprek willen hebben?
Je legt contact en de Caredate-psycholoog neemt contact met je op voor een korte eerste kennismaking via de telefoon, mail of Skype
Je kunt ook eerst wat vragen stellen via ons e-mailspreekuur of contact opnemen via 085-1234567. Wat jij het prettigst vindt!

Eerste kennismaking

Tijdens de eerste kennismaking, die zo’n 10 tot 15 minuten duurt, leren jullie elkaar alvast wat beter kennen. Waarom is dat belangrijk en handig?:
  • Je krijgt een goede indruk of je een ‘klik’ hebt met de Caredate-psycholoog. Begrijpen jullie elkaar? Heb je het gevoel dat het je echt verder gaat helpen? Spreekt de aanpak je aan?
  • Die ‘klik’ is belangrijk om je met succes verder te helpen. Zonder die ‘klik’ gaat dat meestal niet lukken.
  • Aan het eind van jullie eerste kennismaking kunnen jullie afspraken maken over een eventueel vervolg: bijvoorbeeld wat jullie tijdens de eerste sessie gaan bespreken, de tijdstippen (dat kan vaak ook ’s avonds of in het weekend), waar je elkaar spreekt en hoe je tussendoor met elkaar contact houdt.
  • De locatie, waar de sessie plaatsvindt, kan je in onderling overleg bepalen. Mogelijk bij je thuis, op kantoor, wandelend in de natuur of op een plek die de Caredate-psycholoog voorstelt. Aan jou de keuze.
  • Kortom: hoe en waar dat jou het beste uitkomt. Het plan kan altijd tussendoor worden aangepast.

Wel of niet verder?

Tijdens de eerste kennismaking krijg je al een goede indruk van de Caredate-psycholoog en de aanpak. Vaak leer je er al wat van, dus het is een goede investering in jezelf. Bij Caredate zit je overigens nergens aan vast. Zo kan je na de eerste kennismaking besluiten om niet verder te gaan. Geen probleem. Caredate gaat je daarna niet lastig vallen met telefoontjes of mails. Je gegevens worden dan gewoon uit ons bestand verwijderd.