tarief en vergoeding

Tarief Caredate

Caredate gaat uit van persoonlijke gesprekken met Caredate-psychologen. Omdat je in veel gevallen de kosten voor deze gesprekken zelf betaalt, zijn deze tarieven zo laag mogelijk gehouden. Het tarief voor de gesprekken is altijd € 75,- per gesprek per uur, dat is zo’n 20% tot 30% onder het gemiddelde.
De eerste, korte telefonische kennismaking is gratis. Op basis daarvan kan je goed beoordelen of de psycholoog je echt verder kan helpen en of het tussen jullie ‘klikt’. Onderling vertrouwen is namelijk erg belangrijk voor het succes van de gesprekken.
Mocht je vooraf meer duidelijkheid willen hebben, dan kan dat ook via ons e-mailspreekuur of via de telefoon: 085-065 3165.

MEESTAL GEEN Vergoeding ZORGVERZEKERAAR

Programma’s voor burn-out, assertiviteit, relatietherapie of het zoeken naar een nieuwe uitdaging worden in de regel niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor de andere programma’s (sombere gevoelens, angsten) geldt dat Caredate op dit moment geen contracten met zorgverzekeraars en instellingen heeft, dus van vergoeding door de zorgverzekeraar kan alleen in uitzonderlijke gevallen sprake zijn. Dat hangt af van de polis die je hebt. Ons advies is om dat eerst even goed na te kijken of na te vragen. Als je voor vergoeding in aanmerking wilt komen heb je altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

ALTERNATIEF VOOR EIGEN RISICO

Heb je het eigen risico nog niet gebruikt? Dan zijn de kosten voor psychologische hulp, ook als je een doorverwijzing van je huisarts hebt, tot het bedrag van je eigen risico voor je eigen rekening. Je eigen risico bedraagt in de basis € 385,-. Je kunt dan voor ongeveer hetzelfde bedrag ook voor Caredate kiezen. Je kan dan profiteren van de voordelen van Caredate, zoals geen wachttijd, geen doorverwijzing van huisarts nodig, het zelf kunnen kiezen van je psycholoog en een aanpak zoals jij die wilt. Uitgaand van onze gemiddelde ervaring, het aantal gesprekken dat nodig is om je succesvol verder te helpen, kom je met vijf (€ 375,-) tot zes gesprekken (€ 450,-) goed uit. Dat is ongeveer het bedrag van je eigen risico.

BETALING

Je bent in eerste instantie zelf verantwoordelijk voor de betaling (vooraf) van de gesprekken. Uiteraard ontvang je van alle betalingen een factuur. Als je zorgverzekeraar het programma niet vergoedt, kan je de nota’s ook niet declareren voor het ‘vol maken’ van je eigen risico.