Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165

Contact met je psycholoog

Bij Caredate kan je heel eenvoudig zelf je psycholoog kiezen:

 • Je kijkt bij psycholoog in de buurt en kiest de Caredate-psycholoog waarvan je het idee hebt dat die je goed kan helpen
 • Je laat je naam, emailadres en telefoonnummer achter en de Caredate-psycholoog neemt snel, in de regel binnen 24 uur, per mail of telefoon contact met je op voor een eerste en gratis kennismaking.

Je eerste kennismaking

Tijdens je eerste kennismaking, die zo’n 15 minuten duurt, leren jullie elkaar beter kennen. Dat is belangrijk én handig:

 • Je krijgt een goede indruk of je een ‘klik’ hebt met de Caredate-psycholoog. Vertrouwen en begrijpen jullie elkaar en: gaat het je echt verder helpen?
 • Tijdens kennismaking word je vaak al wat wijzer, dus het is een goede investering in jezelf.
 • Waar de gesprekken plaatsvinden kan je vaak ook in onderling overleg bepalen. Bij de psycholoog, op kantoor, wandelend in de natuur of op een plek die de Caredate-psycholoog aan je voorstelt. Als je kiest voor 100% online via videobellen, dan vinden de gesprekken plaats waar je maar wilt, bijvoorbeeld thuis, in je vertrouwde omgeving.
 • Aan het einde van de eerste kennismaking kan je met de Caredate-psycholoog ook afspreken maken over het tijdstip. In veel gevallen kan dat ook ’s avonds of in het weekend.
 • Over vergoedingen via je zorgverzekering: Wij hebben contracten met de belangrijkste zorgverzekeraars. Echter niet met Menzis en een aantal kleine verzekeraars. Bij hen krijg je de behandeling wel grotendeels vergoed. Meer weten? Kijk dan even bij vergoedingen Of mail naar info@caredate.nl. of bel ons op 085-065 3165

Kortom: je bepaalt zelf wat jou het beste uit komt.

Je eerste sessie (intake)

Als de eerste kennismaking goed is bevallen gaat je traject van start. Je eerste sessie is de intake. Je gaat dan verder de diepte in:

 • De Caredate-psycholoog maakt, in overleg met jou, een plan van aanpak (in vaktermen: behandelplan). Daarin staat onder andere hoe hij of zij je verder helpt, wat het gewenste resultaat is, wat van jou verwacht wordt en een indicatie van het aantal gesprekken. In dit plan wordt, wanneer dat wenselijk is, ook aangegeven welke naasten (bijvoorbeeld gezin, familie, vrienden) eventueel betrokken kunnen worden bij het behandeltraject.
 • Belangrijk is dat dit plan je aanspreekt dat je daarmee akkoord gaat.
 • Ook spreken jullie af hoe jullie tijdens het traject contact hebben en houden.

Contact met je huisarts

Voor, tijdens en na afloop van het behandeltraject zijn er, als jij daar toestemming voor geeft, contactmomenten met je huisarts en/of POH GGZ voor overleg en rapportage. Voor wat betreft de samenwerking met gespecialiseerde zorgverleners: deze laten wij bij voorkeur via je huisarts verlopen. Een bewuste keuze: naast het feit dat de huisarts de centrale spil is in de zorg voor jou heeft hij of zij ook een veel beter zicht op de sociale kaart in je directe omgeving en de actualiteit daarvan, zodat een meer gericht en diepgaander contact mogelijk is.

Ga nu aan de slag!

Vind een psycholoog in de buurt
 • Geen wachtlijsten dus snel aan de gang
 • Ook 's avonds en in het weekend
 • Zelf een psycholoog kiezen