Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Amsterdam |  Claire Wielenga

Claire Wielenga

Kennis maken?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Welkom! Ik ben Claire Wielenga en ik help je graag verder. Vul je telefoonnummer en mailadres in en ik neem binnen 24 uur telefonisch contact met je op om eerst even kennis te maken en te kijken hoe ik je verder kan helpen. Deze eerste telefonische kennismaking is gratis. Mocht ik je binnen 24 uur niet te pakken krijgen dan stuur ik een email met de vraag wanneer het beste uitkomt om te bellen.

Kennis maken met Claire?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Je bent welkom in mijn eigen praktijkruimte in Amsterdam Oud-West op de Bilderdijkkade. Momenteel ben ik alleen geopend op de dinsdag tussen 10:00u-18:00u.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van je polis. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Regel je het liever zelf, zonder verwijsbrief van de huisarts en zonder ‘in het systeem’ terecht te komen? Dan kan je de sessies ook zelf betalen. Programma’s voor burn-out en relatietherapie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Het tarief voor een onvergoede sessie van 60 minuten is € 85,- . Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 120,-. Kijk voor meer informatie bij vergoeding en tarief.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik help je graag verder als je te maken hebt met klachten op het gebied van spannings- en burn-out klachten, angsten en somberheid. Ik heb ruim 7 jaar ervaring als psycholoog en heb onder andere gewerkt bij de Bascule (psychiatrische afdeling in het AMC) op de afdeling angst/dwang en borderline persoonlijkheidsproblematiek en bij 113 (hotline zelfmoord). Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk en werk ik als psycholoog in een huisartsenpraktijk. In de laatste jaren heb ik mij met name gespecialiseerd in klachten veroorzaakt door zelfkritiek door te werken aan zelfcompassie. Met mijn warme en rustige benadering is mijn insteek om op een andere manier te relateren aan onze gedachten en daarnaast te leren omgaan met moeilijke gevoelens door ze te accepteren en ermee te leren zijn in plaats van ze weg te duwen. Mijn therapieën zijn gebaseerd op mindfulness, acceptance & commitment therapie en cognitieve gedragstherapie. Ik werk daarbij ook veel met meditatie oefeningen. Naast individuele therapie geef ik ook mindfulness trainingen en heb ik een online zelfcompassie cursus ontwikkeld om te leren minder kritisch naar jezelf te zijn. Mijn ervaring is onderbouwd met de volgende studies: Mindfulness trainer opleiding (2019), ACT, Acceptance & Commitment Therapie (2018), RINO POH GGZ certificaat (2015), MSC Klinische psychologie (2012), BA Psychologie (2010, summa cum laude)-minor vrouwenstudies en BA Sociologie (2010, summa cum laude)-minor crime and justice.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 2 weken
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 2 weken