Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Nijmegen | Esther van Dam

Esther van Dam

Kennis maken met Esther?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Als je overweegt een afspraak te maken kun je vrijblijvend contact met me opnemen. Ik stuur je zo spoedig mogelijk een email of bel je om een belafspraak te maken voor de telefonische kennismaking. Je kunt tijdens de belafspraak een indruk van mij krijgen, je hulpvraag voorleggen en vragen stellen. Je kunt dan, of op een later moment besluiten of je daadwerkelijk een afspraak wil maken. Je kunt terecht met alle voorkomende klachten. Ik heb de meeste ervaring opgedaan met depressie, PTSS en angsten. Dit neemt niet weg dat je je ook met andere klachten aan kunt melden. Tijdens ons kennismakingsgesprek kunnen we inventariseren of ik je kan helpen.

Kennis maken met Esther?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Mijn praktijk bevindt zich in Valburg (in de regio Arnhem-Nijmegen-Elst) . Er is voldoende parkeergelegenheid. Als je een afspraak hebt kun je in de wachtkamer plaatsnemen. De dag en tijd spreken we in onderling overleg af. Het is ook mogelijk om in de avonduren af te spreken, maar die tijden zijn beperkt en daarom schaarser. Het is tevens mogelijk afspraken via beeldbellen in te plannen.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden (afhankelijk van je polis) geheel of grotendeels vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief nodig.

Niet alle programma’s worden vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld relatietherapie, rouwverwerking en burn-out (soms wel uit de aanvullende verzekering).

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 85,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 115,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik ben Esther van Dam en gespecialiseerd in mentaal emotionele klachten. Ik heb een praktijk voor psychologie en homeopathie. Beiden vakgebieden hebben me gegrepen. Ik vind het mooi om te zien hoe mensen zich los kunnen weken van dat wat hun in de weg zit. Ik krijg meer en meer respect voor de flexibiliteit en veerkracht van mensen. Ik denk overigens niet dat alles maakbaar is, maar streef naar het ondersteunen van “het optimaliseren van de mogelijkheden die er zijn.” Ik werk met plezier in mijn praktijk waar ik homeopathie en psychologie combineer. Daarnaast heb ik in de reguliere geestelijke gezondheidszorg gewerkt en heb daar ervaring opgedaan binnen de specialistische- en basiszorg. Beide disciplines geven mij de mogelijkheid mensen te mogen bijstaan in het zelfherstel. Ik vind het daarom fijn om via Cardedate ook de reguliere psychologische zorg te kunnen aanbieden vanuit mijn eigen praktijk. Mijn werkwijze zou ik omschrijven als cliënt- en doelgericht. Binnen de sessies is er ruimte voor de lach zonder dat de moeilijke onderwerpen “weggelachen” worden. Humor kan alles even in een ander perspectief zetten waardoor het beter te accepteren of te hanteren wordt. Ik heb ervaring met cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en cliëntgerichte therapie. Tevens heb ik een opleiding tot EMDR therapeut gedaan. Daarnaast ben in het bezit van een diploma medische basiskennis. Dit kan aanvullend zijn als je klachten hebt op het snijvlak van het medische en psychische problematiek. Ik denk dan bijvoorbeeld aan somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK), psychische problemen door lichamelijke ziekten als kanker, hersenaandoeningen, beperkingen door rugklachten , een hersenbloeding of andere lichamelijke klachten.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 1 week
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: geen wachttijd