Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in Online sessies |  Annelies van Drenth

Annelies van Drenth

Kennis maken?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Welkom op mijn persoonlijke pagina! Ik ben Annelies van Drenth en ik help je graag verder. Na je aanmelding doe ik mijn best om binnen 24 uur telefonisch contact met je op te nemen. Als je je aaanmeldt in het weekeind, word je op maandag gebeld. Als het niet direct lukt je telefonisch te bereiken, stuur ik je een email en laat ik een voicemail bericht achter. Ik zal op een later tijdstip nog eens proberen je te bellen. In een kort intakegesprek zal ik je dan een aantal vragen stellen om je hulpvraag helder te krijgen en samen te bepalen of ik je kan helpen. Als we besluiten samen verder te gaan, kunnen we direct een eerste afspraak inplannen en stuur ik je een korte vragenlijst toe om in te vullen.

Kennis maken met Annelies?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

We kunnen afspreken waar jij dat het liefst wilt. Ik woon op de Utrechtse Heuvelrug in een bosrijke omgeving en als dat je aanspreekt neem ik je graag mee op een wandelsessie. Ook kan ik bij jou op huisbezoek komen, mits dit in de regio is of we kunnen afspreken op een andere locatie. Als een face to face afspraak niet mogelijk is bijvoorbeeld omdat je te ver weg woont of in het buitenland verblijft, is online therapie ook mogelijk. Ik ben flexibel beschikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 13h00 en 21h00 uur.


Vergoeding & tarieven

Mijn sessies worden vergoed vanuit de basisverzekering. Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van je polis. Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Regel je het liever zelf, zonder verwijsbrief van de huisarts en zonder ‘in het systeem’ terecht te komen? Dan kan je de sessies ook zelf betalen. Programma’s voor burn-out en relatietherapie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Het tarief voor een onvergoede sessie van 60 minuten is € 75,- . Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 75,-. Kijk voor meer informatie bij vergoeding en tarief.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik heb Psychologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht, met als afstudeerrichting Klinische- en Gezondheidspsychologie. In het begin heb ik veel ervaring opgedaan met angst- en stemmingsproblematiek, met name depressie en bipolaire stoornis. Daarnaast ontwikkelde ik een sterke interesse voor de forensische psychiatrie. Ik heb 1 jaar stage gelopen in een TBS kliniek in Utrecht en 2 jaar lang psychologisch onderzoek verricht bij verdachten van ernstige misdrijven, om de rechtbank te adviseren. In deze periode heb ik mijn Basisaantekening Psychodiagnostiek behaald. Naast mijn studie heb ik mij ook verdiept in theologie, godsdienstpsychologie en filosofie. Sinds begin 2015 werk ik voor Altrecht, een specialistische GGZ organisatie in de regio Utrecht. Ik heb als casemanager/psycholoog ervaring met het begeleiden en behandelen van een cliëntenpopulatie met diverse psychische klachten. Daarnaast werk ik als groepsbegeleider op verschillende gesloten en open afdelingen zoals de Forensisch Psychiatrische Afdeling Utrecht, binnen de verslavingszorg en de acute psychiatrie. Ook ben ik als groepsbegeleider actief geweest binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg en jeugdzorginstellingen. Ik maak gebruik van technieken en oefeningen uit o.a. de motiverende gespreksvoering, cognitieve gedragstherapie, acceptatie- en commitmenttherapie, positieve psychologie en mindfullness. I also offer treatment in English and speak the language fluently.


Mijn wachttijden

De wachttijd voor een intakegesprek is bij mij op dit moment: 1 week
De wachttijd voor het eerste gesprek na de intake is bij mij op dit moment: 1 week