Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate - psychologen
Caredate - psychologen
Vragen aan of over Caredate? Bel 085-065 3165
Caredate psycholoog in rechtstreeks | Roosmarijn van Baarsen

Roosmarijn van Baarsen

Kennis maken met Roosmarijn?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Welkom!

We komen als mens allerlei situaties tegen in ons leven die uitdagend, beangstigend, pijnlijk of verwarrend zijn. Dit gaat vaak gepaard met oncomfortabele gevoelens. Ik geloof dat hier niks mis mee is en het zelfs behulpzaam is deze ervaringen en gevoelens waar te laten zijn. Vaak zijn dit juist de momenten dat er in ons zich iets kan ontwikkelen, en daarmee een mogelijkheid tot groei.

Soms voelt het echter alsof we hierin verstrikt raken, waardoor we de situatie of onszelf niet meer helder zien. We reageren dan vaak vanuit oude, niet meer passende patronen. Hierdoor lopen we vast in onszelf, op werk of in onze relaties. Alleen kom je daar lang niet altijd uit en hulp zoeken kan dan een hele waardevolle stap zijn om aan te kijken wat er is en helderheid en richting te vinden.

Wat ook de reden mag zijn van jouw zoektocht naar hulp, ik loop graag een eindje met je mee op je pad om samen helderheid te scheppen en te kijken wat nodig is om je weer goed te voelen in jezelf.


Kennis maken met Roosmarijn?

Geheel vrijblijvend
Geen wachtlijst
Vergoeding vanuit de basisverzekering

Wanneer en waar

Je bent van harte welkom in mijn praktijkruimte in Bilthoven. Ook online sessies zijn een mogelijkheid. Voordat we een intakegesprek plannen hebben we eerst even telefonisch contact zodat we al even kort kunnen kennismaken, jij (als je ze hebt) je vragen kan stellen, ik wat uit kan leggen over een mogelijk vervolg en we kijken of ik de juiste ben voor jou om je verder te helpen.


Vergoeding & tarieven

Je behandeling wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Caredate heeft in 2024 contracten met alle zorgverzekeraars, met uitzondering van Eno/Salland en Aevitae.

Je verzekeraar zal wel altijd eerst je nog openstaand eigen risico met je verrekenen. Dat moet je altijd zelf betalen. Meer info over de vergoedingen vind je bij ‘vergoedingen’ op onze website.

Niet alle programma’s worden vergoed vanuit je basisverzekering. De bekendste voorbeelden zijn relatietherapie, rouwverwerking en burn-out. Je kan er ook voor kiezen om de sessies zelf te betalen.

Als je de sessies zelf betaalt is het tarief € 95,- .
Voor afspraken met twee personen, bijvoorbeeld bij relatietherapie, is het tarief € 120,-.


Mijn ervaring en specialisatie

Ik ben opgeleid als psycholoog, integraal coach en IFS therapeut. IFS staat voor Internal family systems. Je zou kunnen zeggen dat we als mens bestaan uit allemaal delen, die ieder op hun eigen manier ons systeem proberen te helpen en veilig te houden. Wanneer deze delen nog oude lasten (overtuigingen en pijn) met zich mee dragen uit het verleden zijn hun manieren van beschermen soms niet meer passend in het heden en kunnen zelfs schadelijk voor ons zijn. Voorbeelden hiervan zijn het gaan vermijden van bepaalde situaties of contact om je te beschermen tegen afwijzing, of gaan snoepen om bepaalde gevoelens van leegte niet te hoeven voelen, etc. Door deze beschermende delen in onszelf te ontmoeten, kunnen we gaan begrijpen wat ze voor ons aan het doen zijn en hoe ze proberen te helpen. Zo kunnen we het gevoel (bijvoorbeeld de leegte, of dat gevoel van afwijzing) wat ze beschermen alsnóg geven wat het nodig heeft en helpen om oude lasten los te laten en meer passende manieren te vinden om ons te verhouden tot de uitdagingen waar we voor staan.

Uiteindelijk gaat het over het herstel van contact met jezelf, waarbij de Jij die vrij is van beperkingen in ontmoeting gaat met de delen die in je leven en er een innerlijke samenwerking en harmonie kan ontstaan in je binnenwereld. Ik gebruik hiervoor lichaamsgerichte elementen, mijn ervaring is dat dit behulpzaam is bij het voelen en helder krijgen van wat er speelt en nodig is.

Je kan bij mij terecht met vragen rondom onzekerheid, (faal)angst, paniekklachten, hooggevoeligheid, onverwerkte rouw, moeite met het voelen/aangeven van eigen grenzen en behoeften, stress/burn-out, licht-trauma, lastige keuzes, somberheid en depressie, relatie of werk gerelateerde klachten en thema’s rondom kinderwens, (onbedoelde) zwangerschap en ouderschap. Ook als je klachten een minder helder aanwijsbare oorzaak hebben kan je bij mij terecht. Mocht je een andere vraag hebben kan je altijd even contact opnemen en kijken we samen of ik je verder kan helpen.


Helaas kan je je op dit moment niet aanmelden bij Roosmarijn